Speelplek Reinoutlaan

Er is een tijd geweest dat er in de flats niet veel kinderen woonden; die tijd is voorbij. De bewoners van de Geldropse Reinoutlaan vonden het daarom hoog tijd dat er een speelplek zou komen bij hun flat. Ze verzamelde handtekeningen en uiteindelijk kwamen ze via het Woonbedrijf Buurtcultuurfonds bij mij terecht. Samen zijn we aan de slag gegaan: ideeën verzameld, contact gezocht met de gemeente en een maquette gemaakt. Het Buurtcultuurfonds had budget voor het maatwerk en de gemeente kon daar twee minischommels en een evenwichtsbalk aan toevoegen.
Na alle voorbereidingen hebben we de speelplek samen met de bewoners geplaatst. Met een gezellige workshop sjabloondrukken hebben we de speelplek officieel in gebruik genomen.

Het ontwerp wordt goedgekeurd! Als de speelplek uiteindelijk klaar is valt het de bewoners op dat het van boven uit hun flat net is of ze weer op me maquette kijken.

De bewoners bouwen zelf mee, er wordt twee dagen lang flink gezwoegd!


Work in progress.

De speelplek is nog niet helemaal compleet maar er wordt direct al volop gespeeld.

Met een workshop Sjabloondrukken wordt de speelplek officieel in gebruik genomen.

Op één van de boomstamdieren.

In opdracht van:
Woonbedrijf Buurtcultuurfonds/CKE projectbureau

Met dank aan:
Gemeente Geldrop-Mierlo